Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Απόδραση στη λίμνη Πλαστήρα

Για τις διακοπές των Χριστουγέννων του ‘07 η μπίλια είχε «κάτσει» από καιρό στη Λίμνη Πλαστήρα. Αρχικά είχε πέσει ιδέα για Καϊμακτσαλάν αλλά ο καιρός δεν προσφερόταν και ένας δεύτερος αποκλεισμός στα χιόνια πήγαινε πολύ!

Έδρα μας τα Καλύβια Πεζούλας, ένα χωριό ακριβώς δίπλα στη Λίμνη.

Αν εξαιρέσεις την απίστευτη ομίχλη στη διαδρομή από Καρδίτσα μέχρι τα Καλύβια (3 αυτοκίνητα είχαν φύγει ήδη από το δρόμο) δεν συναντήσαμε σοβαρά προβλήματα.

Η λίμνη Πλαστήρα, το στολίδι των Αγράφων βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας. Το τοπίο είναι συναρπαστικό καθώς η πανέμορφη λίμνη αγκαλιάζεται από ψηλά κατάφυτα βουνά. Την περίοδο που πήγαμε ήταν όλα χιονισμένα, κάνοντας την επίσκεψή μας μαγευτική!

Τα χωριά γύρω από τη λίμνη ονειρεμένα. Απίστευτες διαδρομές, εξαιρετικό φαγητό και υπέροχο κόκκινο κρασί.

Κάθε πρωί αποφασίζαμε και μια διαφορετική εξόρμηση. Η Νεράιδα μοναδική, προσφέρει απίστευτη θέα προς τη λίμνη. Από τη Νεράιδα ξεκινάει και δασικός δρόμος μέσα στο ελατόδασος για ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο και το καταφύγιο.

Οι δραστηριότητες στη Λίμνη μοναδικές! Χιόνιζε όταν κάναμε υδροποδήλατο χαμένοι μέσα στη λίμνη… Λυτρωτικές στιγμές μέσα στην απόλυτη σιωπή του μέρους που σε κάνουν να νιώθεις άλλος άνθρωπος.

Μετά σειρά είχε η τοξοβολία. Ναι, το ομολογώ! Έκανα και τον Ρομπέν! Αφού μας έγινε ειδικό μάθημα (για να διαφυλαχτεί η πανίδα του δάσους από άστοχες βολές), τα δώσαμε όλα και ρίξαμε απίστευτα γέλια. Με κοινό φυσικά να μας παρακολουθεί, έπρεπε να βάλουμε τα δυνατά μας και τελικά τα πήγαμε μια χαρά.

Οι επόμενες μέρες κύλισαν με επισκέψεις στα χωριά γύρω από τη Λίμνη. Νεοχώρι, επίσκεψη στο φράγμα, Παναγιά Πελεκητή, Καστανιά, Μορφοβούνι. Ονειρεμένα μέρη και φιλόξενοι άνθρωποι. Ανάμεσα Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά ο κόσμος ήταν περιορισμένος και απολαύσαμε τα πάντα χωρίς συνωστισμούς.

Για την τελευταία μέρα είχαμε αφήσει το καλύτερο. Ελάτη, Περτούλι. Χιονοδρομικό κέντρο και snowmobile! Για το μέρος με είχε προετοιμάσει με ένα σχόλιό του το karagiozaki αλλά ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ομορφιά! Χιονισμένα έλατα, παγωμένες λιμνούλες, ένα λευκό τοπίο που θύμιζε Ελβετία.

Η πρόταση για σκι απορρίφθηκε ως άκρως επικίνδυνη. Νοικιάσαμε snowmobile και φύγαμε για μια απίστευτη διαδρομή στο δάσος. Ήταν η πιο extreme εμπειρία της εκδρομής. Μια διαδρομή σχεδιασμένη μέσα σε ελατοδάσος, περάσματα από στενά γεφυράκια, λακκούβες γεμάτες παγωμένα νερά και στο τέλος ξέφωτο για να φτάσεις τη μηχανή στα όριά της!

Τελευταίο γεύμα στην Ελάτη! Στάβλισια μοσχαρίσια μπριζόλα στην πέτρα μαζί με διάφορα ορεκτικά και κρασί νέκταρ! Αν πάτε προς τα κει, δοκιμάστε τη. Δεν θα χάσετε.

Ο δρόμος της επιστροφής ήταν γεμάτος με συζητήσεις για τα μέρη που πήγαμε. Ούτε που καταλάβαμε πότε φθάσαμε στην Αθήνα.

Αν θέλετε να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες με το ταίρι σας ή με φίλους, σας προτείνω τη Λίμνη Πλαστήρα ανεπιφύλακτα! Θα περάσετε υπέροχες διακοπές.

Να ‘μαστε καλά, να ζήσουμε και του χρόνου ανάλογες στιγμές. Γεια και χαρά σε όλους!

________________

Πληροφορίες για τη Λίμνη Πλαστήρα μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.enavotsalostilimniplastira.gr/ http://www.odigoslimnisplastira.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου