Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Περί κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης...

 


Για λόγους ηθικής τάξης και σεβασμού στους δημοκρατικούς μας θεσμούς, ΔΕΝ θα ανακοινώσουμε τώρα την πρόταση κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης, μιας και όπως γνωρίζετε ήδη, αντιπρόεδοι θα προτείνονται ο Κ. Μητσοτάκης και ο Ν. Ανδρουλάκης.
Λόγω του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν παραμένει στη δεύτερη θέση και στις δικές μας εκτιμήσεις, με διαφορά 4,5% από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, θα περιμένουμε την αντεπίθεση του Ν. Ανδρουλάκη (που αυτή τη στιγμή λειτουργεί προσεκτικά και συντηρητικά), αλλά δημιουργεί δυναμική και θα φλερτάρει σε λίγους μήνες με τη 2η θέση.
Μην ξεχνάμε ότι δεξαμενή του νέου ΠΑΣΟΚ είναι κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναποφάσιστοι που πάντα αποτελούν το βαρόμετρο στο τελικό αποτέλεσμα είναι 10-12%
Το ΠΑΣΟΚ αποβλέπει στον επαναπατρισμό μέρους των ψηφοφόρων του αλλά για να γίνει αυτό πραγματικότητα, θα πρέπει ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος, να πλαισιωθεί με άφθαρτους πολιτικούς και όχι με φθαρμένα "υλικά".
Προς το παρόν ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πολύ προσεκτικός στις τοποθετήσεις του και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά. Κρατά ίσες αποστάσεις.
Η εκτίμησή μας είναι ότι έχει ήδη αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΡΑ25.
Η Πρότασή μας θα είναι μία πολυκομματική κυβέρνηση με εκλεκτά και όσο το δυνατόν αδιάφθορα στελέχη από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς του κοινοβουλίου αλλά και εξωκοινοβουλευτικούς (έως και Σ.Χίος & Β. Λεβέντης).
Αρχή μας το μη χείρον βέλτιστον!
Όταν αναλάβουν όλοι οι παραπάνω την ευθύνη της διακυβέρνησης, εκεί θα δούμε ποιος φταίει τελικά, αν τα πράγματα εντός και εκτός Ελλάδας δεν πηγαίνουν καλά.
Δεν θα είναι πάντως μια κυβέρνηση ΒΑΒΕΛ.
Μην ξεχνάτε ότι στις εκλογές θα ισχύει ο νέος εκλογικός Νόμος απλής αναλογικής.
Τέλος, ανακοινώνουμε ότι κυβέρνηση αποκλειστικά τεχνοκρατών/εξωκοινοβουλευτικών δεν θα προταθεί, μιας και ο κόσμος δείχνει μια τάση να προτιμά στις δημοσκοπήσεις, κυρίως έντιμους, άφθαρτους και δραστήριους πολιτικούς.
Η πρότασή μας δεν θα έχει σχέση με τις τραγικές συγκυβερνήσεις κατά την περίοδο των μνημονίων αλλά θα είναι ρεαλιστική και υλοποιήσιμη.
Μείνετε συντονισμένοι. Τα καλύτερα είναι μπροστά! Εκλογές πριν τον Σεπτέμβρη ξεχάστε τες!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Κώστας Βουτσινάκης
Ιδρυτής και διαχειριστής εκπαιδευτικού ιστότοπου/πολιτικής οργάνωσης ΑΦΘΑΡΤΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου